Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Gourmetkväll: Fisk- och skaldjursgourmanden! Delikatesser från hav och sjö, med Champagne och andra viner i toppklass!

2026-05-30

Låt dig omslutas av de finaste smakerna från hav och sjö, i en meny där några av vattnets mest utsökta delikatesser står i centrum. Förstklassiga råvaror möter hantverk och finess. Till varje rätt provar vi två högkvalitativa viner, som lyfter smakerna på tallriken till nästa nivå av gastronomisk njutning. Kanske möter du oväntade kombinationer? Kvällen bjuder på följande:

Förrätt
Ostron och löjrom. Klassiker som andas lyx. 
 

Sjötallrik
Fjällröding: Vildfångad från klart, kallt vatten i Kalix djupa fjällsjöar. Fisken är känd för sitt fasta, saftiga kött och milda smak som landar någonstans mellan lax och öring. En sötvattensdelikatess fiskad på hållbart sätt.
Gös: En rovfisk som föredrar syrerikt och varmt vatten, gärna i djupa och grumliga sjöar. Gösens utseende är unikt i den svenska fiskfaunan. De stora ryggfenorna och vampyrliknande tänderna, i kombination med den långsträckta kroppen, gör den lätt att känna igen. På tallriken smakar gösen milt och delikat.  Köttet är vitt, fast och saftigt - lite som en korsning mellan abborre och torsk - men med finare textur.

Havstallrik 
Hälleflundra: Den största plattfisken vi har i svenska vatten och en mycket åtråvärd matfisk. Kilopriset är högt och många förknippar hälleflundran med lyx. Köttet har en fast konsistens. Smaken är mild och delikat med eleganta inslag av hummer och skaldjur. 
Sjötunga: En av havets mest uppskattade delikatesser och många kockars favorit. Den högklassiga plattfisken är känd för sitt fasta, vita och smöriga kött som bokstavligen smälter i munnen. Den milda och delikata smaken gör den otroligt mångsidig och rödtungan passar faktiskt till både enkla och lyxiga maträtter.


Dessert
Vi avslutar med en storslagen chokladdessert! 


Priset för denna gourmetkväll med provning av två viner till varje tallrik är 1 995 kronor per person. Du bokar via vår hemsida eller på telefon 0502-25 00 00. Varmt välkommen klockan 18.00!    

 

För det här evenemanget tar vi ut en handpenning på 500 kronor per person i samband med bokning. Betalning till swishnummer 1236615066 eller bankgiro i de fall swish saknas (kontakta oss för betalningsinformation). Beloppet dras sedan av från totalen när ni betalar på plats. Handpenningen återbetalas inte vid eventuell avbokning som strider mot våra bokningsvillkor (se bokningsvillkoren på vår hemsida).

« Tillbaka till kalendariet

Pris

1 995 kronor per person

Boka här

När du bokar ett arrangemang hos oss gäller våra allmänna bokningsvillkor.


VinContoret Tidaholm - Vulcanön, Vulcans väg 1, 522 34 Tidaholm - E-post tidaholm@vincontoret.se