Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Share/Bookmark

Träffa VinContorets ägare, Johan skogström

2017-05-31

Hallå där Johan Skogström, en av Vincontorets ägare. Vem är du?

Jag har ett stort mat- och dryckesintresse och har varit medlem på VinContoret sedan starten. När jag tillsammans med Anders och Hans, 2015, fick möjligheten att ta över och driva verksamheten tvekade jag inte en sekund.

Förutom att jag driver VinContoret har jag ett konsultföretag, Projectline. Vi är erfarna projektledare inom bl.a. Affärsutveckling, ledningssystem, LEAN, eftermarknads- & underhållsstrategi. Mina uppdrag är ofta inom affärsutveckling med fokus på affärsmodeller, marknadsföring och strukturerad försäljning.

 

Vad är det bästa med VinContoret?

VinContoret är en unik mötesplats, exklusiva lokaler för möten och fest. Det finns inget liknande i Karlstad, kanske inte i Värmland.
Alla som kommer hit säger samma sak: ”- Wow, vilket ställe, att det finns i Karlstad!” 

Att som medlem ha exklusiv tillgång till VinContoret gör att det är något extra, något unikt. Att ha ett möte i de stämningsfulla, inspirerande och rogivande lokalerna gör varje tillfälle speciellt. Hit tar man gärna med kunder, personal och vänner för möten, event och middagar.

VinContoret skall upplevas på plats, känna atmosfären och se möjligheterna. Kontakta mig så ses vi :-)

Kan du berätta om dina dryckesfavoriter?

Det finns så otroligt många bra viner från hela världen. Jag tycker särskilt om viner från gamla världen, Italien, Spanien och Frankrike. Där finns det en tradition, historia och en kombination med mat som jag tycker är extra kul. En lite kraftigare, rundare Chablis och viner från Chateauneuf-de-Pape tillhör mina favoriter, i alla fall just nu, det finns så mycket att upptäcka.

När det gäller öl tycker jag att det är roligt med alla lokala bryggerier som finns och väljer gärna ett öl från något av våra värmländska hantverksbryggerier. Går jag utanför Värmland väljer jag ofta Fullers ESB som är en klar favorit eller ett veteöl, Stiegl Weisse, från Österrike. Ett bryggeri jag besökte för ett par år sedan.

På bubbelfronten tycker jag att Cava Blanc de Noirs är god och prisvärd, eller Recaredo Terrers, lite dyrare och fantastiskt god. En liten, ekologisk tillverkare som gör allt för hand vilket var fantastiskt att se och uppleva på plats.

Champagne är ju dock alltid Champagne och jag väljer gärna en mindre producent som Pierre Peters.

En kall vinterkväll njuter jag gärna framför brasan av ett glas The Kraken Black Spiced Rum som den är eller med krossad is. En mörk kryddig rom med inslag av choklad, arrak och vanilj.

Till midsommarmaten dricker jag helst Aalborg Taffel Akvavit som jag tycker passar till det mesta på bordet. Tänk på att servera snapsen kyld, inte kall! Gärna tillsammans med en lättöl från någon av våra bra värmländska hantverksbryggerier.

På sommaren grillar jag så ofta som möjligt. Gärna en ryggbiff som jag skivar och lägger på en bädd av ruccolasallad, en god olivolja, lite pinjenötter och pressar över en grillad citron – enkelt och gott. Till det dricker jag gärna en Poliziano Vino Nobile di Montepulciano.

Annars är ju rosé alltid rätt en skön sommarkväll både som sällskapsdryck, till fisk, kyckling eller sallad. En av mina favoriter är Les Lauzeraies som har både djup och längd vilket passar bra i kvällssolen till en kyckling från grillen.

Tack Johan för pratstunden! 

Intervjun är gjord i samarbete med Digitalsnck - Social mediebyrå

Arkivet »